Wings For All

!!! Wings for All 2020 wordt Wings for All 2023 !!!

– mededeling van het bestuur

Beste vrienden,

Helaas hebben we moeten besluiten ook de 2022-editie van Wings for All een jaar door te schuiven naar september 2023. Ondanks de versoepelingen en het goede vooruitzicht op het leven na/met Corona willen we als Wings For All organisatie niet onnodig druk leggen op onze gasten en de vrijwilligers om nu al met voorbereidingen te starten, terwijl de verdere ontwikkelingen nog niet helemaal duidelijk zijn. Daarom maken we nu al bekend dat Wings for All dit jaar niet doorgaat. 

We waren alweer druk met de voorbereidingen, maar de realiteit dwingt ons om deze stap te zetten. In het belang van onze vrijwilligers, onze vliegers, onze leveranciers en natuurlijk onze jonge (en oude) gasten.

Dank voor jullie begrip en als bestuur rekenen we op jullie medewerking voor Wings for All 2023. 

Heb je vragen over deze beslissing tot verschuiven naar volgend jaar, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Voor nu: stay safe!

Edwin, Frank, Marcel, Stefanie, Angeline en Wouter

Stichting Sociale Activiteiten Vliegveld Hilversum

Enkele leden van de Aeroclub Hilversum Amsterdam (ACHA) hebben in 1994 het initiatief genomen om een evenement te organiseren voor de omgeving van vliegveld Hilversum. Onder de naam “Wings For All” worden sindsdien elk jaar rondvluchten verzorgt voor circa 100 gehandicapte kinderen en volwassenen.

Een grote groep vrijwilligers zorgt ervoor dat de gasten een onvergetelijke dag beleven. Het evenement is door de jaren zodanig populair geworden, dat er tegenwoordig piloten en vliegtuigen uit heel Nederland en zelfs daarbuiten naar Hilversum komen om deel te kunnen nemen aan dit festijn. De piloten kunnen op deze manier hun hobby delen met de gasten en hun de dag van hun leven te bezorgen.

De laatste jaren zijn we ook onze oudere medemens niet vergeten. Ook onze oudere medemens bezorgen we graag een onvergetelijke ervaring.


Programma

De dag begint met het verzamelen van alle gasten bij de ingang van het vliegveld. Wanneer alle gasten aanwezig zijn, gaan we in optocht naar het feestterrein. Hier beginnen we met broodjes en drinken voor alle gasten.

Wanneer iedereen aan de broodjes zit, wordt er een demo gegeven door parachutisten van het Parachutisten Centrum Midden Nederland. Op het moment dat alle parachutisten weer veilig op de grond staan, kan er begonnen worden met de rondvluchten.

Alle gebruikers van vliegveld Hilversum verlenen hun medewerking aan dit feest, zo worden er naast rondvluchten in motorvliegtuigen ook vluchten gemaakt met zweefvliegtuigen. Wanneer iedereen aan de beurt is geweest, gaat de frietkraam open voor een lekker zak patat en een kroket. Dit is ook altijd weer een hoogtepunt voor de piloten zelf! Rond 5 uur gaan alle gasten een ervaring rijker weer voldaan naar huis. Het luchtdoop certificaat dat iedereen ontvangt, vormt een blijvende herinnering aan deze fantastische dag.


Sponsors

Om deze dag mogelijk te maken ontvangen we steun van diverse sponsors.
Alle vliegers zijn ook sponsors. Zij betalen de vliegtuighuur voor circa 15 vliegtuigen en brandstof voor de ruim 60 rondvluchten. Ook het vliegveld en de havenmeesters dragen hun steentje bij.Wings For All

Voor meer informatie:

bestuurwfa@gmail.com