Wings For All

Stichting Sociale Activiteiten Vliegveld Hilversum

Enkele leden van de Aeroclub Hilversum Amsterdam (ACHA) hebben in 1994 het initiatief genomen om een evenement te organiseren voor de omgeving van vliegveld Hilversum. Onder de naam “Wings For All” worden sindsdien elk jaar rondvluchten verzorgt voor circa 100 gehandicapte kinderen en volwassenen.

Een grote groep vrijwilligers zorgt ervoor dat de gasten een onvergetelijke dag beleven. Het evenement is door de jaren zodanig populair geworden, dat er tegenwoordig piloten en vliegtuigen uit heel Nederland en zelfs daarbuiten naar Hilversum komen om deel te kunnen nemen aan dit festijn. De piloten kunnen op deze manier hun hobby delen met de gasten en hun de dag van hun leven te bezorgen.

De laatste jaren zijn we ook onze oudere medemens niet vergeten. Ook onze oudere medemens bezorgen we graag een onvergetelijke ervaring.


Programma

De dag begint met het verzamelen van alle gasten bij de ingang van het vliegveld. Wanneer alle gasten aanwezig zijn, gaan we in optocht naar het feestterrein. Hier beginnen we met broodjes en drinken voor alle gasten.

Wanneer iedereen aan de broodjes zit, wordt er een demo gegeven door parachutisten van het Parachutisten Centrum Midden Nederland. Op het moment dat alle parachutisten weer veilig op de grond staan, kan er begonnen worden met de rondvluchten.

Alle gebruikers van vliegveld Hilversum verlenen hun medewerking aan dit feest, zo worden er naast rondvluchten in motorvliegtuigen ook vluchten gemaakt met zweefvliegtuigen. Wanneer iedereen aan de beurt is geweest, gaat de frietkraam open voor een lekker zak patat en een kroket. Dit is ook altijd weer een hoogtepunt voor de piloten zelf! Rond 5 uur gaan alle gasten een ervaring rijker weer voldaan naar huis. Het luchtdoop certificaat dat iedereen ontvangt, vormt een blijvende herinnering aan deze fantastische dag.


Sponsors

Om deze dag mogelijk te maken ontvangen we steun van diverse sponsors.
Alle vliegers zijn ook sponsors. Zij betalen de vliegtuighuur voor circa 15 vliegtuigen en brandstof voor de ruim 60 rondvluchten. Ook het vliegveld en de havenmeesters dragen hun steentje bij.Wings For All

Voor meer informatie:

bestuur@wingsforall.nl